Stali sme sa súčasťou skvelého projektu s názvom Ostrov hudby. Na slovenskej hudobnej scéne prišlo k ojedinelému úkazu. Nezávislé vydavateľstvá Slnko records, Gergaz, ajlavmjuzik, Deadred + agentúra Real Something, sa spojili a vytvorili kompiláciu plnú známych mien hudobnej scény.

Za ajlavmjuzik je zoznam následovný: Biomat s úplne novou skladbou August otvára komplet tracklist. Petijee predstavil singel z blížiaceho sa albumu s názvom Strawberries s featom. od Josephine. Dvojica Prezident Lourajder & Emil taktiež finišujú práce na novom EP (čo sa volá EP) a skladba Sobota ráno je prvou verejne predstavenou. 3ck & Pkrek majú za sebou viacero vzájomných spoluprác, skladba Below je nikdy nepočutou novinkou. Naopak Duhan sa rozhodol predstaviť staršiu sklabu Sused v inštrumentálnej podobe. Na albume Back to the future sa nachádza s featom. od Dj Spinhandz (Strapo). Užite si pestrosť produkcií.

S nápadom na spoločnú kompiláciu prišiel zakladateľ GERGAZu Richard Čermák. “Myšlienka mi napadla celkom spontánne. Nezávislé vydavateľstvá nie sú o biznise a nemali by byť ani o konkurencii. Sme príliš malá krajina a našim cieľom by malo byť neustále vytváranie priestoru a podpory hudobnej komunite. Uvedomil som si, že najlepšie urobíme, keď budeme pokračovať v odkaze Juraja Kušnierika a jeho snahe spojiť slovenskú scénu pre jeden cieľ. Dlho sme premýšľali, akým spôsobom kompiláciu pustíme do sveta. Rozhodujúce sa ukázalo jedno zo stretnutí, keď Shina upozornila na novovznikajúcu iniciatívu LALA Slovak Music Export. Cieľom iniciatívy je vytvoriť koncepciu dlhodobej podpory a prezentácie slovenskej hudobnej scény v zahraničí. Kompiláciu sme sa preto rozhodli vydať na neutrálnej pôde.“

O grafickú stránku sa postaral dizajnér Michal Rafaj. Obsahom je 23 skladieb a vychádza v digitálnej podobe. Zástupcovia občianskeho združenia LALA Slovak Music Export majú v najbližších mesiacoch naplánované cesty do Maďarska, Poľska, Macedónska, Holandska aj Slovinska, takže priestor na zahraničnú prezentáciu kompilácia určite dostane.

Skladby si môžete vypočuť, kúpiť, podporiť na stránke musicexport.sk

ostrov-hudby_by-michal-rafaj
  • http://facebook.com/ajlavmjuzik